Belföld

Fideszes győzelmek az időközi választásokon

Szentendrén a vasárnapi időközi polgármester-választáson Dietz Ferenc, a mosonmagyaróvári 7-es számú egyéni választókörzetben – a decemberben elhunyt MSZP-SZDSZ-es helyi képviselő halála miatt kiírt – időközi választáson pedig Nagy István győzött.

Mosonmagyaróváron a részvételi arány 33 százalékos volt. Nagy István a Fidesz-KDNP jelöltje 51 százalékot, a második helyezet Kern Éva (SZDSZ-MSZP) 42 százalékot ért el.

Szentendrén is alacsony volt a részvételi arány, a 19 380 választásra jogosult 46,3 százaléka ment el szavazni. A győztesre 5144-en adták le szavazatukat, ez az érvényes szavazatok 57,4 százalékát jelenti. A második helyezett Drobilisch Erzsébet, az MSZP jelöltje, 3357 szavazatot kapott, ami 37,4 százalékos támogatottságot jelent. Filó András, a MIÉP-Jobbik támogatottja 465 szavazatot kapott, ami 5,2 százaléknak felel meg.

Az MSZP sajnálja, hogy alacsony volt a részvétel mind Szentendrén a polgármester választáson, mind pedig Mosonmagyaróváron az időközi képviselőválasztáson – mondta az eredmények ismeretében az MSZP szóvivője az MTI-nek. Nyakó István közölte: az MSZP gratulál a győzteseknek és köszöni mindazoknak, akik a szocialisták jelöltjére voksolt.

Az időközi választások eredménye azt mutatja, hogy kormányváltó hangulat van kialakulóban Magyarországon – mondta Rogán Antal az MTI megkeresésére. A Fidesz kampányfőnöke “átütő sikernek” nevezte, hogy mind a mosonmagyaróvári, mind a szentendrei időközi választáson a Fidesz jelöltje nyert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik