Belföld

Polgármestert választ Szentendre

Hat hónapra választ polgármestert Szentendre. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert decemberben lemondott a korábbi polgármester.

Megkezdődött az időközi polgármester-választás a Pest megyei Szentendrén, ahol vasárnap reggel a város 21 szavazókörében reggel hét órára már kétszázheten – ez a szavazásra jogosultak 1,1 százaléka – adták le voksukat a három jelölt valamelyikére – közölte a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel.

Szentendrén összesen 19378 helyi lakos jogosult annak eldöntésére, ki legyen a város új polgármestere.


Az iskolákban, közintézményekben berendezett szavazóhelyiségekben reggel 6 órától este 7 óráig járulhatnak az emberek az urnák elé. Az a jelölt nyer, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapja.


Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a korábbi szocialista polgármester az év végén lemondott posztjáról.


Most Dietz Ferenc, a Fidesz és más szervezetek, Filó András, a MIÉP-Jobbik és Drobilisch Erzsébet, az MSZP támogatottja indul jelöltként. Korábban mindhárman elmondták az MTI-nek, hogy amennyiben nyernek, úgy ősszel ismét indulni kívánnak a polgármesteri megbízatásért, most a győztes csupán fél évig, az októberben esedékes önkormányzati választás időszakáig irányíthatja a várost.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik