Belföld

Kuncze: tarthatatlan a Fidesz-program

Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke szerint nem konzisztens és nem finanszírozható a Fidesz vasárnap meghirdetett programja, amelyet véleménye szerint nem hajtanának végre, tehát a választók félrevezetéseként értékelhető.

Annak kapcsán, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök után Orbán Viktor, a Fidesz elnöke is nagygyűlést hirdetett Budapestre az országgyűlési választások első fordulója előtt, a szabad demokrata pártelnök felhívta a két nagy párt figyelmét: az SZDSZ szerint nincs helye ilyen mértékben a politikának az utcán és nem lehet félelmet kelteni az emberekben, illetve előidézni kezelhetetlen helyzeteket is.


Kuncze Gábor hozzáfűzte, április 9-én választások lesznek és a demokráciában ott dőlnek el a dolgok, így a köztársaság védelméről, illetve a szolidaritásról is ott lehet tanúbizonyságot tenni.


Az SZDSZ elnöke az adó kérdését is hiányolta a Fidesz programjából. Beszámolója szerint a Vállalkozók Országos Szövetségének közelmúltbeli rendezvényén a nagyobbik ellenzéki pártot képviselő Matolcsy György gazdaságpolitikus arról beszélt, hogy a Fidesz kétkulcsos adóban gondolkodik, az első kulcs 13 százalékos lenne, a második 15-20 százalék közötti.


Ez eltűnt a Fidesz programjából, nem szerepel abban – mondta Kuncze Gábor, aki ebből arra következtet, hogy “vagy Matolcsy György nem mondott igazat, vagy a Fidesz nem akar adóval foglalkozni programjában”.


A szabad demokrata pártelnök úgy értékelte, hogy a ma jellemző, a politikai pártok által generált kettéosztottságot és megosztottságot úgy lehet felszámolni, ha a választások után közös pontokat találnak a pártok az ország, a fejlődés, valamint az új generációk érdekében.


Elmondása szerint a szabad demokraták tartják magukat ahhoz, hogy nem vesznek részt a negatív kampányban, hanem programjukra koncentrálnak, a programokat akarják ütköztetni a választók előtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik