Belföld

A két forduló között felpörgetik az MSZP-t

Az MSZP a két választási forduló között is a legnagyobb fordulatszámon dolgozik majd – jelentette ki Hiller István.

Hiller István szerint a mostani választásokon el kell kerülni azt, ami négy évvel ezelőtt, a két forduló között történt; az MSZP-nek olyan “fordulatszámon” kell dolgozni, ami a legjobb eredményt hozza – mondta a pártelnök vasárnap a Magyar Televízióban.


“Négy évvel ezelőtt, a két forduló között volt egy időszak, amikor az MSZP leállt, és bizony az a különbség, ami kialakult az első fordulóra, az csökkent a második forduló végére. Majd ha ott leszünk, akkor a két forduló között is azt a fordulatszámot kell produkálni, ami a legjobb eredményt hozza, de most egyelőre az első fordulóra koncentrálunk (…)” – fogalmazott az MSZP elnöke a Nap-kelte című műsorban.


Arra a kérdésre, hogy ha a Fidesz vasárnap nyilvánosságra hozza programját, akkor a következő három hétben az MSZP ezen fog “kötözködni”, Hiller István azt válaszolta: az MSZP-nek világos programja van, az Új Magyarország program.


“Mi azt gondoljuk, (…) egy modern és gyarapodó, egy jó országot lehet csinálni” e program mentén; “a saját dolgainkat mondjuk”, a párt ezzel a még bizonytalankodók szimpátiáját szeretné megszerezni – magyarázta.


A riporter által felvetett nagykoalíció lehetőségére Hiller István azt mondta: “ha arra kérdez rá, hogy pártnagykoalíciót akarok-e, és elképzelek-e, akkor azt mondom, hogy nem. Ha azt kérdezi, hogy (akarok-e) az országban egy nagyobb összetartást, összefogást a saját céljaink megvalósítására, (…) akkor arra azt mondom, hogy igen”.


Arra a kérdésre, hogy választási vereség esetén lemond-e pártelnöki posztjáról, Hiller István úgy felelt: jelenleg azzal foglalkozik, hogy mi történik április 9-ig. Utána a kongresszus dönt majd, ugyanúgy, mint minden tisztségviselő esetében – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik