Belföld

Szijjártó: felsőbb utasításra törvényt sértett a posta

A Fidesz arra vár választ, kitől kaptak utasítást győri postások, hogy a nyugdíjjal együtt kézbesítsék az MSZP nyugdíjemelési programját ismertető szórólapot - közölte Szijjártó Péter, a párt szóvivője.

Az ellenzéki politikus szerint ezzel a postások törvénysértést követtek el. A szóvivő a magyarázatot vagy a Magyar Posta vezetőitől, vagy a Magyar Posta vezetőit megbízóktól várja, mert szerinte nem a postások magánakciójáról, hanem felsőbb utasításra elkövetett súlyos törvénysértésről van szó.

A postások felsőbb utasításra hivatkoztak az MSZP szórólapok átadásakor, erről számoltak be a Fideszhez forduló nyugdíjas panasztevők – tette hozzá. Úgy vélekedett: az eset azt mutatja, hogy „komoly bajban vannak a szocialisták, és bizonyítja, hogy a választási győzelem, a hatalom megtartása érdekében semmi sem drága”. A kézbesítési ügy olyan látszatot kelt, mintha a szocialista párttól kapnák a nyugdíjat az idős emberek – mondta. „Ez nem így van. Ez nem egy olyan ország, ahol egy ember van, meg egy ország.(…) Az emberek nem pártoktól kapják a fizetésüket, (…) a nyugdíjukat” – szögezte le.


Tomecskó Tamás, a Magyar Posta szóvivője pénteken, az elhangzottakra reagálva, elmondta: a Magyar Posta megfelelően felkészült a választási kampányra, kidolgozta azokat az iránymutatásokat, amelyekhez a dolgozóknak az eljárásokban tartaniuk kell magukat. Az eddigi tapasztalatok szerint a cégnél rendben betartják ezeket – tette hozzá. Leszögezte, hogy a posta hálózata minden versengő párt számára nyitott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik