Belföld

Gyurcsány: „tökéletes az csak a Teremtő”

A magyar baloldal számára jelenleg az egyik legnagyobb feladat, hogy bizonyítsa azt, jó dolog, ha ebben az országban különbözőképpen lehet gondolkodni – mondta Gyurcsány Ferenc kampánykörútjának törökszentmiklósi állomásán.

Egymás nézeteinek tiszteletéhez azonban mindenekelőtt nyugalom szükséges. Magyarországon ugyanis az a hangulat alakult ki, hogy az ember magyarázattal tartozik a saját meggyőződése miatt, és nem tudja, ha az újságárusnál Népszabadságot vagy Magyar Nemzetet vesz, „akkor csúnyán (…)vagy szépen fognak ránézni” – fejtegette a városi művelődési ház nagytermét megtöltő, zömmel idősebbekből álló hallgatóságnak.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: azt akarják elérni, hogy senkinek ne kelljen magyarázkodni, se annak, aki velük egyetért, se annak, aki nem az ő véleményükön van. A politikus a maguk mögött hagyott négy év kormányzati munkájáról elmondta: azt nem tartja tökéletesnek, biztosan volt benne hiba. „Tökéletes az csak a Teremtő, ezt követően sokáig szünet, aztán jövünk mi, halandó emberek” – jegyezte meg. „A legfontosabb ügyekben azonban, azt gondolom, hogy a mi kormányunknak helyén volt az esze is, meg a szíve is” – szögezte le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik