Belföld

Nem utasították el Deutsch-Für feljelentését

Nem elutasította, hanem ismételt panaszként vizsgálja tovább a Legfőbb Ügyészség (LÜ) Deutsch-Für Tamásnak, a Fidesz frakcióvezető-helyettesének a feljelentését, aki Gyurcsány családi cége, a Fittelina Kft. ügyében legutóbb március 8-án fordult a nyomozó hatósághoz.

A távirati iroda a Magyar Nemzet kedden megjelent cikke kapcsán kereste meg a Legfőbb Ügyészség szóvivőjét. Borbély Zoltán elmondta, hogy a napilap közlésével szemben az LÜ nem utasította el Deutsch-Für Tamás legutóbbi feljelentést, hanem – mivel újabb ügy nem merült fel – ismételt panaszként vizsgálják tovább.

“A feljelentésben foglaltak alapján új bűncselekmény, újabb ügy nem merült fel, de elképzelhető, hogy a feljelentés tartalmazhat új információkat” – mondta a szóvivő.

Borbély Zoltán azt is közölte, hogy a törvény nem zárja ki a megismételt panasz lehetőségét, ugyanakkor az az általános elv, hogy a Legfőbb Ügyészség határozata ellen további panasznak nincs helye. Mivel megismételt panasz esetében a törvény nem ír elő határidőt, így az LÜ ésszerű és törvényes időn belül dönt majd a beadványról – közölte a szóvivő.

Deutsch-Für Tamás március 8-án jelentette be, hogy feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen Gyurcsány Ferenc, Apró Piroska, Dobrev Klára és más ismeretlen személyek ellen különösen nagy összegű adó- és társadalombiztosítási csalás és magánokirat-hamisítás miatt. A fideszes politikus akkor azt hangsúlyozta, hogy olyan új okiratok jutottak a birtokába, amelyek alapján fordulat állt be az úgynevezett Fittelina-ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik