Belföld

A katolikus egyház a vallásos jelöltek mellett áll

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevelében hívja fel a katolikus hívők figyelmét: olyan képviselőket válasszanak, akik tiszteletben tartják a vallásos emberek egyenlő jogait.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) kedden az MTI-nek megküldött körlevelében – melynek tartalmát március 19-én olvassák fel a katolikus templomokban – a 2006. évi parlamenti választások kapcsán úgy fogalmaz: „felelősek vagyunk, hogy olyan képviselőket válasszunk, akik tiszteletben tartják a vallásos emberek egyenlő jogait, és biztosítják az egyházi iskolák és szociális intézmények igazságos támogatását”.

Hozzáteszik azt is, hogy a katolikus hívők lelkiismeretesen vizsgálják meg a választási programokat, és olyan pártra, olyan jelöltre adják le szavazatunkat, amely, illetve aki ezeknek az értékeknek a képviseletét vállalja. „Vegyünk részt a választáson, éljünk a demokrácia által biztosított jogunkkal, és Isten előtti felelősséggel adjuk le szavazatunkat” – fogalmaz körlevelében Veres András püspök, az MKPK titkára.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsának tagjai, valamint a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház püspökei még január végén folytattak megbeszélést egymással, amelynek során a három egyház életét idén „várhatóan legnagyobb mértékben befolyásoló eseményekről és azok várható hatásairól”, többek között a 2006. évi parlamenti választásokról egyeztettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik