Belföld

Fidesz-aktivistát bántalmaztak Nógrádban

Pofon ütöttek és megfenyegettek egy fideszes aktivistát a Nógrád megyei Mihálygergén, a férfi feljelentést tett a megyei rendőr-főkapitányságon – közölte az ellenzéki párt egyik médiafelelőse.

Kormány Erika közlése szerint a férfi a napokban Mihálygergén terítette a szórólapokat, amikor megállt mellette egy autó. A benne ülő három fiatalember egyike kiszállt, kétszer pofon ütötte az aktivistát, és azzal fenyegette meg, hogy megöli, ha még egyszer találkoznak. Az aktivista hétfőn feljelentést tett a rendőrségen, és a hatóság védelmét kérte életveszélyes fenyegetés miatt – tette hozzá.

Kaszás Ottó, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: valóban feljelentést tett egy mihálygergei férfi: az általa elmondottak alapján tettleges becsületsértés gyanúja állapítható meg, ezért a rendőrség a bírósághoz továbbította a feljelentést. A szóvivő hozzátette: mivel ismeretlen tettesről van szó, a bíró – amennyiben elrendeli a nyomozást – megbízhatja a rendőrséget a nyomozás lefolytatásával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik