Belföld

Viharos szél tombol Vasban és Borsodban

Továbbra is viharos szél tombol Vas megyében, a szélvihar fákat csavar ki, a tűzoltók egész éjjel dolgoztak. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tíz esetben kértek segítséget a tűzoltóktól.

A katasztrófavédelem ügyeletese, Mogyorósi Balázs elmondta, hogy vasárnap este óta 25 esetben kaptak riasztást, mert a vihar miatt fák dőltek ki, kémények dőltek le, és tetőcserepek sodródtak le. Több fa is villanyvezetékre dőlt, ami kisebb zavarokat okozhatott az áramszolgáltatásban is. A viharos szél eddig nem okozott személyi sérülést, éjszaka két kisebb közlekedési baleset történt, egy teherautó csúszott árokba és két személygépkocsi ütközött össze, ezek azonban nem hozhatók összefüggésbe az időjárási körülményekkel.

Tíz esetben kértek segítséget a tűzoltóktól Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hétfőn reggel a viharos erejű szél okozta károk elhárítására – mondta  a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese az MTI-nek. Tiszalúcon és Hernádszentandráson cserepeket vitt le egy-egy ház tetejéről, a megye más részein pedig fákat döntött ki a szélvihar. A helyenként óránként 80-90 kilométeres sebességű szél jelenleg is fúj, így további riasztásokra számítanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik