Belföld

Szorult helyzetben a Magyar Vizsla

Csaknem hétmillió forinttal tartozik a postának a Magyar Vizsla kiadója: a fizetési határidő ma jár le – értesült a Népszava. A kézbesítés díjának egy részét – 4,5 millió forintot – már átutalták.

Elszámolási vitába keveredett a kézbesítőcég a kormányt és tagjait élesen bíráló ingyenes lap kiadójával, az Adózók Érdekvédelmi Szövetségével (AÉSZ). Nincs vitánk, nincs tartozásunk, nincs arról szó, hogy ne akarnánk fizetni a Vizsla második számának terjesztéséért – mondta az AÉSZ elnöke. A törlesztés határidejét nem kommentálta Horváth Éva, aki szerint azonban „meglepően sok visszajelzés érkezett az ország minden tájáról, hogy nem jutott el mindenhova a lap”, ezért szeretnék tudni, a posta hogy terített, mi lehet ennek az oka. Megjegyezte: „számítunk arra, hogy a posta ezt méltányolja, és jóváírja a terjesztés díjában”.

A lap információi szerint viszont a 3,5 millió példányban előállított januári második számból csak 2,7 millió érkezett meg a kézbesítővállalathoz. A maradék 800 ezer darab eljuttatása nem a posta dolga volt, és azt nem lehet tudni, hogy a reklamációk nem éppen ezt a részt érinthetik-e.

Március közepére várható a Magyar Vizsla harmadik – a választások előtti utolsó – száma, ám ennek tartalmáról az AÉSZ elnöke nem kívánt beszélni, ahogy arról sem, annak terjesztésével is a postát bízzák-e meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik