Belföld

Fogyatékosügyi bizottságot hozott létre a KDNP

A fogyatékosügyet a pártpolitika szintjére szeretné emelni, ezért szakbizottságot hozott létre a Kereszténydemokrata Néppárt – jelentette be Molnár Béla, a párt alelnöke. A szakpolitikai programot a későbbiekben fogják ismertetni.

„A keresztényszociális tanítások képviselete pártunk egyik fő feladata, ezért tartjuk fontosnak, hogy a pártpolitika szintjén megjelenítsük a fogyatékosok ügyét” – mondta Molnár Béla. Hozzátette: közel 600 ezer ember él ma Magyarországon fogyatékkal.

A szakbizottság vezetői – Czakó István elnök és Mikessy György titkár – maguk is fogyatékkal élők, ezért hitelesen tudják képviselni a KDNP programját – folytatta Molnár Béla. Részletek említése nélkül elmondta: fogyatékosügyi programját az európai uniós ajánlások figyelembevételével dolgozta ki a KDNP. Hangsúlyozta: a parlamenti pártok közül a Fidesz fogyatékosügyi programja áll a legközelebb a KDNP-éhez, hiszen emberközpontúbb, családközpontúbb, emellett a Fidesz – más területekre vonatkozó programok mellett – fogyatékosügyi programja megírásakor is egyeztetett a KDNP-vel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik