Belföld

Mikola miniszterelnök-helyettesként felügyelné az egészségügyet

A Fidesz kormányra kerülése esetén az egészségügy kiemelt szerepet kap - mondta Mikola István, aki miniszterelnök-helyettesként felügyelné a területet. Hogy miként, azt még nem tudja.

Én számítok arra, hogy a következő időben olyan kormányzati struktúra jön létre, amelyben én felügyelhetem e területet. Hogy ez milyen módon történik, azt még nem tudom – mondta vasárnap a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában az Orbán-kormány volt egészségügyi minisztere.

Mint hangsúlyozta: a Fidesz számára fontos a humánpolitika, ezért kormányra kerülése esetén kiemelt feladata lesz az emberek testi és lelki egészségének javítása. Mikola István szerint “a gazdaság nem önmagában dübörög, hanem a testében-lelkében ép, szellemében felkészült emberek dübörögtetik”. Európai példák is azt mutatják, hogy azok az országok boldogulnak, ott működik jól a gazdaság, ahol az emberek egészségesek.

Arra a kérdésre, hogy mit szóltak az “ősfideszesek” ahhoz, hogy a párton belüli rangsorban jóval eléjük került, Mikola István úgy válaszolt: “Biztos örültek neki. Régi szándék már, hogy megfordulunk a lovon”.

A kórházprivatizációval kapcsolatban Mikola István azt mondta: tiszteletben kell tartani annak a kétmillió embernek az akaratát, akik a népszavazáskor a kórházak magánosítása ellen szavaztak. A volt miniszter azt mondta: ahol orvos, vagy gyógyszerész vállalkozások megjelennek, ott nem akadályozzák a privatizációt. Mi az egészségügyben a multinacionális-pénzügyi befektetők szerepvállalását korlátozzuk – mondta Mikola István, hozzátéve: ez ugyanis – nemzetközi tapasztalatok szerint – a szolgáltatás árának emelkedését jelenti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik