Belföld

MDF: ingyen internet diákoknak

Az önálló ifjúsági tárca újbóli felállítását és az ifjúsági törvény megalkotását tartalmazza egyebek mellett az MDF ifjúsági programja, amelyet vasárnap Budapesten mutatott be a párt két politikusa.

Almássy Kornél alelnök leszögezte: a parlamenti pártok közül egyedül az MDF rendelkezik ifjúsági programmal. Az önálló ifjúsági tárca a sportügyek felügyelete mellett érdekegyeztetést folytatna a fiatalok szervezeteivel, s feladata lenne az ifjúsági turizmus fejlesztése, ifjúsági, valamint gyermekvédelmi programok alkotása és a drogprevenciós feladatok koordinálása – fejtette ki a politikus.

Az ifjúsági törvény többek között szabályozná az ifjúsági háttérintézmények feladatait, valamint bevezetné a kedvezményeket biztosító ifjúsági kártyát és a diákok ingyenes internet használatát – fűzte hozzá.

Mint mondta, az MDF létrehozná a gyermekvédelmi ombudsman intézményét és bővítené az oktatási jogok biztosának hatáskörét, aki az oktatási miniszter helyett az Országgyűlésnek tartozna beszámolással.

Több pénz drogprevencióra

Az MDF 2006 szeptemberétől 30 százalékos, azután pedig inflációkövető ösztöndíjemelést javasol. A párt a diákhitel rendszerét fontosnak tartja, de annak felvehető összegét nem növelné, és nem kamatcsökkentésen gondolkodik. A fiatalok elhelyezkedését az MDF a szakképzés átalakításával, valamint a középiskolai pályaorientációs programok kidolgozásával segítené – mondta az alelnök.

Pettkó András országgyűlési képviselő elmondta: az MDF növelni kívánja az ifjúsági pályázati források mértékét, és valódi kedvezményrendszert biztosító intelligens diákigazolványt vezetne be a felsőoktatási intézmények mellett a középiskolákban is. Az párt emellett 100 százalékkal növelné a drogprevenciós forrásokat, és fejlesztené az ifjúsági ingatlanvagyont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik