Belföld

Elindult az MSZP-kamion

Gyurcsány Ferenc Budapesten Hiller Istvánnal közösen bemutatta a sajtónak az egyik kamiont, amely április 9-ig, az országgyűlési választások első fordulójáig mintegy 50 településen ismerteti a tíz évre szóló Új Magyarország programot.

A két kamion a települések központjában fog leparkolni és érintős képernyőkön, nagy monitorokon, illetve interneten mutatja meg az érdeklődőknek, hogy a program keretében milyen fejlesztéseket, beruházásokat terveznek az adott régióban, megyében, településen.

Gyurcsány Ferenc szerint a kiállítás azt hivatott bemutatni, hogy a program olyan lendületesen fog folytatódni, ahogy azt elfogadták az MSZP kongresszusán, illetve ahogy folyik tavaly december, az Európai Unió költségvetésének elfogadása óta.

A kormányfő értékelése szerint kevesebb beszédre, kevesebb álmodozásra és több cselekvésre, konkrétumra van szükség. Nem egyszerűen megálmodtuk, hanem megterveztük Magyarországot – mondta Gyurcsány Ferenc. Kifejtette, hogy a program keretében nem elkölteni, hanem befektetni akarják a pénzt, amely építő-fejlesztő országot jelent.

A fejlesztési elképzelések közül a közlekedést, az oktatást, az emberi környezetet, az egészségügyet, illetve az ivóvíz- és szennyvíz-beruházásokat emelte ki a kormányfő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik