Belföld

Orbán Viktor vezeti a Fidesz országos listáját

A Fidesz választmánya szombaton döntött az országos listáról. Orbán Viktor mögött Mikola István, Áder János és Semjén Zsolt áll a listán.

Orbán Viktor vezeti a Fidesz országos listáját, utána sorrendben Mikola István volt egészségügyi miniszter, Áder János frakcióvezető, Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke és az 56-os elítélt Wittner Mária következik – így döntött az ellenzéki párt országos választmánya szombati, budapesti ülésén.

Selmeczi Gabriella szóvivő a választmány ülésének nyílt részén elmondta: az országos lista hatodik helyén Horváth János áll, utána Kövér László, Pokorni Zoltán, Varga Mihály és tizedikként Jakab István, a Magosz elnöke következik. Az ülésen döntöttek a területi listákról is.

Miniszterelnökhelyettes-jelöltet is állít a Fidesz

Miniszterelnök-jelöltnek Orbán Viktort, kormányfőhelyettes-jelöltnek Mikola István volt egészségügyi minisztert javasolta a kongresszus számára a Fidesz országos választmánya szombati, budapesti ülésén – jelentette be Deutsch-Für Tamás az ülés sajtónyilvános részén. A politikus közölte: Orbán Viktor javaslatára, egy új kormányzati modell jegyében döntöttek úgy, hogy miniszterelnökhelyettes-jelölti posztot is létrehoznak, és erre a volt egészségügyi minisztert jelölik. Orbán Viktor azt mondta: Mikola Istvánnak kormányfő-helyettesként az lenne a feladata, hogy “a nemzet orvosa, gyógyítója” legyen, a magyar életerő és a gyermekvállalás ügyét képviselje a kormányzatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik