Belföld

Betiltották Tatabányán az MSZP-s jelölt szórólapját

Valótlan adatok közlése miatt a választási bizottság jogszabálysértőnek minősítette az MSZP szórólapját és a pártot eltiltotta a további terjesztéstől - jelentette be Bencsik János fideszes jelölt.

“A Schvarz Tibort és Gyurcsány Ferencet ábrázoló szórólapon az MSZP azt állítja, hogy a képviselőjelölt segítségével három beruházásra 4,3 milliárd forintot kapott az önkormányzat. A város összesen 1,2 milliárdos fejlesztésről tud, mely állami támogatással valósul meg” – mondta Bencsik János. Hangsúlyozta, hogy a műfüves focipálya a feltüntetett 300 millió helyett 176 millióba került. A létesítményt szeptemberben átadták, a megígért állami támogatásból azóta egy forint sem érkezett az önkormányzathoz. A Szakképző Központra a város nem két, hanem egymilliárd forintot nyert, de nem az államtól, hanem az Európai Uniótól. A színház felújítására feltüntetett kétmilliárd helyett 1,6 milliárdra van ígérvény, de szerződés még nem született.

A hibás adatokért a megyei napilap pénteki számában fizetett hirdetésben kért elnézést az MSZP tatabányai szervezete. “A javításról levélben tájékoztattuk a választási bizottságot. A következő szórólapon már a helyes adatok szerepelnek” – mondta el az MTI kérdésére Schvarz Tibor, Tatabánya MSZP-s országgyűlési képviselőjelöltje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik