Belföld

Ismét összeül a parlament

A tervek szerint februárban ülésezett volna utoljára a parlament, a Fidesz kezdeményezésére azonban rendkívüli ülést hívtak össze március 8-ára. Napirenden szerepel a Fidesz otthonteremtő programja, a 14. havi nyugdíj és a miniszterelnök cégével kapcsolatos kérdések is.

Február 13-án lett volna az utolsó parlamenti ülés, ám a Fidesz rendkívüli ülésnapot kezdeményezett. A nagyobbik ellenzéki párt ugyanis még szeretné elfogadtatni az Otthonteremtési Plusz csomagot, amelynek keretében azt javasolja, hogy a szociális célú lakásépítés és a lakásfelújítások áfája 20 százalékról 5 százalékra csökkenjen. Emellett tárgyalják még a 14. havi nyugdíjra vonatkozó előterjesztést, és döntenek „a be nem jegyzett Nomentana Kft. megalakításával és működésével kapcsolatban felmerült kérdések” tisztázására kezdeményezett vizsgálóbizottság létrehozásáról.

A szerdai ülésen egyébként napirend előtti felszólalások is elhangzanak, majd a napirend elfogadása után az interpellációk, az azonnali kérdések és válaszok órája, valamint a kérdések következnek a „rendes” napirendi pontok előtt. Szili Katalin korábban beszámolt arról, hogy a házszabálytól való eltérést a kormánypártok nem támogatták, így határozathozatalra a rendkívüli ülésen nem nyílik mód, csak az általános viták megkezdésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik