Belföld

Gyurcsányt meglepte az Orbán-videó

A miniszterelnök számára nem az a legizgalmasabb, mit mondott róla 1989-ben Orbán Viktor, hanem, hogy „milyen más karakterű üzenete van a ’89-es Orbán Viktornak és a mostaninak" – írta a kormányfő internetes naplójában.

„Engem is meglepett a ’89-ből előkerült Orbán-videó, amit tegnap este néztem meg a neten. Jó pár évvel ezelőtt hallottam, hogy létezik egy ilyen kijelentés. A Népszabadság újságírója, Pünkösti Árpád írt egy hosszú-hosszú sorozatot a Fidesz megalakulásáról és első éveiről Szeplőtelen fogantatás címmel. A cikksorozathoz anyagot gyűjtve velem is készített hosszabb interjút. Akkor mondta, hogy látott egy olyan anyagot, amelyben Orbán a ’80-as évek végén nagyon pozitívan szól rólam. Bevallom, nem nagyon izgatott a dolog. Most került aztán újra elő” – idézte fel Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök internetes naplójában kitért arra is, hogy a vita dolgában egyelőre zavart lát a másik oldalon, mintha tényleg kerülni szeretnék a páros megmérettetést, de mint írta, reméli, ez csak félreértés. „Mindenesetre furcsa, hogy egy napja nem sikerült válaszolni arra, hogy akkor legyen egy négypárti, és legyen egy kétpárti vita is. A jó ég tudja, hogy miért vannak ennyire csendben” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik