Belföld

Gyurcsány: „Nincs baloldal jobboldal nélkül”

A magyar baloldal nemcsak versenytársnak, hanem partnernek is tekinti a riválisait: „ahogy nincsen meg nő férfi nélkül, baloldal sem létezik jobboldal nélkül" – mondta a miniszterelnök Várpalotán.

A kormányfő szerint „a magyar zászlónak is az az üzenete, hogy a piros, fehér, zöld megfér egymással”. „Bármennyire hiszek abban, hogy Magyarországon ma a baloldal az, amely képes az országot nyugodt vizeken tartani, amely képes az országnak erőt, fejlődést adni, és amely képes igazságot teremteni szociális ügyekben, de ahogy nincsen meg nő férfi nélkül, baloldal sem létezik jobboldal nélkül” – hangoztatta a miniszterelnök.

Gyurcsány szavai szerint olyan országban szeretne élni, ahol „teljesen természetes, hogy baloldal és jobboldal nem kiabál egymással”. Nem kell, hogy elválasszon bennünket, hogy ki milyen pártra szavaz, mert „a magyarságunk összeköt, és ezt meg kell őrizni”.
A miniszterelnök hangsúlyozta: a szocialista párt a nyugdíjasok legerőteljesebb politikai képviselője a parlamentben, a családtámogatási rendszerben pedig a gyerekek igazságát keresi. Szerinte tisztességes baloldali kormány a családtámogatást a családi pótlékra építi, azt rendszeresen emelni kell, és „nem megengedhető az, hogy a közösből nem azoknak adunk többet, akiknél nagyobb a szükség, hanem azoknak, akiknek enélkül is több van”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik