Belföld

Hónap végéig érkezik a 13. havi nyugdíj első fele

A márciusi nyugdíjakkal együtt – fokozott biztonsági intézkedések mellett – kézbesíti a Magyar Posta a 13. havi nyugdíj első felét – közölte a társaság.

A posta a fővárosban március 8-tól, a megyeszékhelyeken és a nagyvárosokban március 9-től, a többi településen március 13-tól kezdi meg a nyugdíjak kézbesítését. A postások ebben a hónapban a rendszeres havi járandóság mellett a 13. havi nyugdíj első felét is kézbesítik – közölte közleményében Tomecskó Tamás szóvivő. A nyugdíjak kézbesítését úgy szervezték meg, hogy az érintett 2,2 millió nyugdíjas a hónap végéig kézhez kapja a járandóságát, amely kifizetés pontos napját a posta minden nyugdíjasnak előre jelezte az elmúlt év végén megküldött nyugdíjnaptárban.

A postások védelméről rendőrök mellett polgárőrök és vagyonőrök is gondoskodnak, továbbá a határ menti településeken a vám- és pénzügyőrség, valamint a határőrség munkatársai is figyelemmel kísérik a kézbesítőket. „A társaság a lakosság segítségét is kéri, hogy kísérjék figyelemmel a nyugdíjakat kézbesítő postásokat. Az állampolgárok ébersége ugyanis már több esetben akadályozott meg kézbesítő elleni támadást” – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik