Belföld

Tüntetés a kormányfő veszprémi kijelentése ellen

A Fidelitas és az 1956 Alapítvány szervezésében demonstráció volt vasárnap délután Budapesten a Köztársaság téren, az MSZP székháza előtt a kormányfő korábbi, Veszprémben tett kijelentése miatt.

Balázs Piri László, az 1956 Alapítvány kurátora az MTI kérdésére elmondta: azért gyűltek össze a szocialista párt székháza előtt, hogy megmutassák, nem félnek.


A tüntetés elején lejátszották Gyurcsány Ferenc miniszterelnök veszprémi beszédét, amelyet a tömeg hangos tiltakozással fogadott. Többen fütyültek és kiabáltak, a helyszínen “Tégy a kitelepítés ellen” feliratú kitűzőket osztogatnak.


Gyurcsány Ferenc február 25-én Veszprémben tartott fórumán azt mondta: “És ha az embert megbántják, és ha az embert megsértik, és hogyha az emberre rágalmakat szórnak, akkor az ember megrázza magát és megy tovább, és nem veszi föl a kesztyűt. És ha valakik kóbor kutyákat kergetnek ki az utcára, erre a válasz nem az, hogy mi pedig veszett rókákat. A válasz az, hogy a kóbor kutyákat befogjuk és telepre visszük, a városokat, országunkat megvédjük”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik