Belföld

Gyurcsány nyugodtságra intett, miközben kifütyülték

Az ország túlnyomó többsége azt mondja, lehet gondolkodni így is, úgy is, de van valami, amiből nem szabad engedni: az, hogy nyugodtan beszéljünk egymással és megpróbáljunk megállapodni - mondta Gyurcsány Ferenc szombaton Gödöllőn, amikor többen bekiabálással, füttyszóval próbálták megzavarni beszédét.

“Márpedig, akik kelepelnek, pfújolnak, fütyülnek, azok nem megállapodni, hanem veszekedni akarnak” – reagált a miniszterelnök a 300-400 érdeklődő köréből hallatszó hangokra. „Veszekedésből pedig még egy ország sem épült fel” – tette hozzá a kormányfő, akinek e kijelentését taps követte a pest megyei városban. Ma az országban a szocialista párt az, amelyik képes nyugalmat teremteni és megérteni, hogy mind a tízmillió emberre szükség van – hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc. Mint hozzáfűzte, csak olyan politika tud működni, amely tudomásul veszi, hogy a sokfajtaságból kell aztán rendet teremteni. Így van ez egy nagy családnál is, amikor összejön karácsony idején. Akkor is azt keressük, hogyan lehet a másik felé nyitottsággal, szeretettel fordulni, nem pedig azt nézni, hogy miként lehet a másikkal minden áron veszekedést szítani – hívta fel a figyelmet. “Amit mi, szocialisták az elmúlt időszakban ígértünk, tettünk, mondtunk, azt mi megcsináltuk” – szögezte le a kormányfő. A szavunknak van hitele – tette hozzá. Ezek a sikerek másokat azért zavarnak, mert félnek attól, hogy sikertelenek lesznek. “Én viszont sikeres Magyarországot szeretnék” – jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

A beszédet megelőzően a miniszterelnök felkereste a városi piacot, ahol kosárral a kezében zöldséget vásárolt. Már útközben több füttyszó hallatszott a mögötte haladó 100-150 fős, helybéliekből összetevődő, nézelődő csoportból. Többször kiáltották felé: diktátor, diktátor! A téren a beszédet síppal, füttyel zavarni szándékozók között néhányan transzparenseket emeltek a magasba, például azzal a felirattal: Gyurcsány, erkölcsi nulla vagy! Mellettük viszont másik táblán: Igen MSZP felirat volt olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik