Belföld

Lendvai: a B menüben csak egy drága leves van

Az országgyűlési választások előtt negyven nappal még mindig nem lehet tudni, hogy a Fidesz milyen jövőt kínál az országnak - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője.

„Ma azt tapasztaljuk (…), hogy az étlapon részletesen látható a szocialisták által kínált választék, mondjuk így a hasonlattal, ott van az A menü, tökéletesen részletezve, benne minden fogás, le van írva, mi miből készül, mi mibe kerül, minek mi a haszna, vagy úgy is mondhatnám, mennyi a kalóriatartalma” – fogalmazott a politikus. Hozzátette: „a B menü, a Fidesz programja” helyébe csak annyi van az étlapon, hogy lesz valami leves, ami biztos, hogy sokba kerül. Valódi választás csak akkor van, ha van valódi választék is. Ma, negyven nappal a választások előtt az MSZP és a többi párt lerakta a programját az asztalra, a Fidesz programját azonban nem lehet ismerni – közölte a kormánypárti politikus

Lendvai Ildikó szerint a Fidesz országszerte elhangzó ígéretei önmagukban nem képeznek programot. A frakcióvezető idézte Pokorni Zoltán kedden elhangzott szavait, miszerint kormányra kerülése esetén a Fidesz biztosítani kívánja az ingyenes közoktatást és az ingyenes tankönyvet az általános iskolások számára. Ezután Lendvai Ildikó bemutatta azt az Orbán Viktor interjút, amely a nap folyamán készült egy televíziós műsorban, és amelyben a Fidesz elnöke azt mondta: nem helyes, ha mindenki ingyen kapja a tankönyveket. „Ezek szerint a Fidesz elnöke nem ért egyet a Fidesz alelnökével, Orbán Viktor jót vitatkozik Pokorni Zoltánnal. Hát ha így készül a Fidesz jelenleg hiányzó, jelenleg ismeretlen programja, akkor baj van” – közölte a szocialista politikus, hozzátéve, hogy a nem létező program többi eleme, így a 14. havi nyugdíj is bizonytalan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik