Belföld

Herényi vádol, Rogán cáfol

Herényi károly nyílt levelében arra várt választ Rogán Antaltól, hogy a Fidesz megbízottjai és képviselői felsőbb utasításra gyakorolnak-e nyomást az MDF jelöltjeire annak érdekében, hogy álljanak el a választásokon való indulástól. Rogán Antal válaszában cáfolta a vádakat.

„A tudomásomra jutott információk szerint a Fidesz immár nem csupán az első forduló utáni visszalépések érdekében használ fel különféle, jogilag és erkölcsileg komolyan megkérdőjelezhető eszközöket a politikai versenytársak ellen, hanem az MDF jelöltjeinek már az elindulását is meg kívánja akadályozni az ország más-más választókerületeiben” – fogalmaz a kisebbik ellenzéki párt kampányfőnöke.

Herényi szerint a Fidesz viselkedése súlyosan veszélyeztetik a demokráciát és a jogállamiságot, emellett egyedül „a magyar jobbközép politikai erő szisztematikus szétverésére” alkalmas.


A Fidesz visszautasítja a vádakat


Rogán Antal válaszában úgy fogalmazott, hogy a Herényi levelében foglalt állítások minden konkrétumot és valóságalapot nélkülöznek. „A Fidesz egyetlen politikusa sem kért arra senkit a Magyar Demokrata Fórum képviselőjelöltjei közül, hogy ne induljon a választásokon. Éppen ellenkezőleg. Örömünkre szolgálna, ha a Magyar Demokrata Fórum képviselőjelöltjei össze tudnák gyűjteni az induláshoz szükséges számú kopogtató cédulát, és a Magyar Demokrata Fórum elérné a parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt” – fogalmaz Rogán.


Emellett azonban közölte: „a Magyar Demokrata Fórum több képviselőjelöltje megkereste a Fidesz – Magyar Polgári Szövetséget, tudjuk-e segíteni őket kopogtatócédulákkal. Erre azonban minden alkalommal nemet mondtunk, hiszen a választási törvény megsértése és a választók félrevezetése lenne az, ha a nekünk juttatott kopogtatócédulákkal más párt képviselőjelöltjeinek indulását segítenénk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik