Belföld

Gémesi Fidesz-MDF-KDNP-kormányt vizionál

A Fidesz, az MDF és a KDNP együttes kormányzásának feltételei „viszonylag gyorsan össze fognak jönni" - mondta Gémesi György gödöllői polgármester, a három párt közös országgyűlési képviselőjelöltje. Mint mondta, a szövetségre személye a garancia.

Az MDF-es politikus a gödöllői kampánygyűlésen – amelyet Schmitt Pállal, a Fidesz alelnökével közösen tartott – hangsúlyozta: mivel mindhárom párt bizalmát élvezi, az ő személye is garanciát jelent arra, hogy e pártok együtt kormányozhatnak. Hozátette: a három párt programjait össze kell majd fésülni, de „nem lesz e tekintetben probléma”.

Gémesi György – aki nyolc éve az MDF országgyűlési képviselője – a gödöllői művelődési központ kétszáz fős, többségében idős emberekből álló hallgatósága előtt hiteltelennek nevezte a miniszterelnököt. A kormány kampánya szerinte megalázó és felháborító. Állítását egyebek mellett azzal támasztotta alá, hogy a bébikötvény-programban a gyermekeknek 18 évesen járó, kamatokkal növelt 40 ezer forintból legfeljebb egy közepes kerékpárt lehet majd venni. A politikus ugyanakkor kiemelte: a mögötte álló pártok „világosan fogalmaznak az előrelépési lehetőségeket” illetően. De bárki is kerül kormányra, nehéz lesz a sorsa, senki ne számítson arra, hogy Kánaán jön az új kormány felállása után – figyelmeztetett.

Schmitt Pál – akit Gémesi György a vívóbarátjaként mutatott be – arról beszélt: „igazi rendszerváltó választásra” lesz szükség április 9-én. Elmondta, a Fidesz Gödöllőn tudott volna önálló jelöltet állítani, de Gémes Györgynek „szerzett érdemei vannak”, amelyek magukért beszélnek. A közös jelölt állítása szerinte azt mutatja, „polgári szolidaritás van ezen az oldalon”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik