Belföld

Fodor: meg kell erősödnie a liberális értékrendnek

Meg kell erősödnie a liberális értékrendnek, hogy ne hagyjunk ismét eladósodott országot, összeomlott gazdaságot a következő generációknak – mondta Fodor Gábor, az SZDSZ országgyűlési képviselője.

„Kovács Pisti erről szól, hogy nem szeretnénk, ha még egyszer egy eladósodott, tönkrement, hazugságokra, látszatokra épülő országot adnánk át az utódainknak” – mondta pártja kampányarcára utalva Fodor Gábor egy salgótarjáni lakossági fórumon. Hozzátette: lehet bírálni a liberálisokat is, de még mindig a liberális párt képviseli legkövetkezetesebben, leghatározottabban az „urambátyámmal, korrupcióval teli, államközpontú Magyarországnak” hátat fordító politikát.
Fodor Gábor hangsúlyozta: olyan jelentős támogatásra számíthatunk 2007-től az Európai Unióból, amelyből szinte új országot lehet építeni, most dől el, hogy sikeres lesz-e az ország, felzárkózik-e gyorsan és hatékonyan az unióhoz, vagy frusztrációval terhesen maradunk le. Két végletként az írek sikertörténetét és a görögök leszakadását említette.

Az SZDSZ politikusa szerint a Fidesz és az MSZP hasonlóképpen gondolkodik, nagy államban, központi elosztásban, s ha így akarják felhasználni a támogatásokat, akkor az ország kudarcra van ítélve. Mint Fodor Gábor fogalmazott: “Magyarországon mind a szocialista párt, mind a Fidesz bizonyos kérdésekben nyíltan szemben áll a liberális értékrenddel és továbbra is abban érdekelt, hogy egy erős, mindenre kiterjedő, osztogató, klientúrát építő államot tartson fenn”. A klientúrát építő állam fenntartásáról szólva ugyanakkor hozzátette: az MSZP-ben van egy – elsősorban a miniszterelnök körül szerveződő – csoport, amelyiknek más a meggyőződése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik