Belföld

Deutsch Gyurcsány kézmozdulatát kifogásolja

Egy Gyurcsány Ferencről készült fényképfelvételt mutatott be csütörtöki sajtótájékoztatóján Deutsch-Für Tamás, mert véleménye szerint a kormányfő a fotón a hüvelykujjával lefelé mutat, vagyis a „lehető legdurvább" egyezményes kézmozdulatot teszi.












Deutsch Gyurcsány kézmozdulatát kifogásolja 1



Deutsch Gyurcsány kézmozdulatát kifogásolja 2

Deutsch Gyurcsány kézmozdulatát kifogásolja 3
Az ominózus fényképfelvétel (forrás: fidesz.hu)
Deutsch Gyurcsány kézmozdulatát kifogásolja 4

„Magyarország bekaphatja” – ezt mondta ezzel az egyezményes kézmozdulattal Gyurcsány Ferenc a fideszes politikus szerint, aki egyben nyilvános magyarázatra szólította fel a miniszterelnököt. A tájékoztatón megjelent újságírók közül többen nem tartották egyértelműnek, hogy a fotón a kormányfő valóban ezt a kézmozdulatot teszi-e, Deutsch-Für Tamás szerint ugyanakkor félreérthetetlen és egyértelmű, hogy a Gyurcsány Ferenc „ország-világ előtt, a lehető legdurvább kézmozdulattal üzen az embereknek”.

Kérdésre válaszolva elmondta: a fénykép néhány nappal ezelőtt Karcagon készült, amikor a kormányfő szolgálati gépkocsija felé tartva az „ott vele szemben kritikus véleményt megfogalmazók irányában mutatta ezt a kézmozdulatot”. Deutsch-Für Tamás hangsúlyozta: 2006-ban Magyarországon ilyen kézmozdulatnak nincs helye. Kérdésre válaszolva elmondta: csak fénykép készült az esetről, videófelvétel nem.


A Fidesz ma olyan mélyre süllyedt, ahová nem tudjuk és nem is kívánjuk követni – közölte Deutsch-Für Tamás bejelentésére Batiz András kormányszóvivő.  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik