Belföld

Fideszes bántalmazta a Fidesz aktivistáját

A Pécsen szórólapot terjesztő fideszes aktivistát bántalmazó férfi – saját bevallása szerint – Fidesz-szavazó, az aktivista hölgyet elkísérő tanú viszont az MSZP-t pártolja – értesült a Népszabadság.

A gyorsított eljárásban a bíróság elé került ügyben súlyos testi sértéssel vádolják a 46 éves K. Györgyöt. A férfi február 10-én az egyik tízemeletes panelház alagsorában vitába keveredett a sértett idős hölggyel, aki a Fidesz szórólapjait terjesztette az uránvárosi lakótelepen. A kirobbant vita dulakodásba fordult, s ennek végén az aktivistának eltört a kézfejének egyik csontja. Öt nappal később a Fidesz uránvárosi képviselőjelöltje, Borhidi Attila büntetőfeljelentést tett az ügyben.

K. György a Népszabadságnak megerősítette, hogy ajánlószelvényét – az eset előtt három nappal – éppen Borhidi Attilára adta le. A dulakodásnak egyetlen tanúja van, egy 75 éves asszony, az aktivista barátnője, aki nem vett részt a szórólapok bedobásában, ugyanis – mint a bíróság folyosóján mondta – MSZP-szavazó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik