Belföld

Ujhelyi: hétszáz kilométer út épülhet

Az új Magyarország programja keretében hétszáz kilométer új autópálya és gyorsforgalmi út építése valósulhat meg – mondta Ujhelyi István, az MSZP alelnöke. Szerinte emiatt lassan le lehet cserélni a régi térképeket.

Az európai uniós fejlesztési forrásokat úgy kell felhasználni, hogy jusson új autópálya-szakaszok, hidak és ma még elzárt települések útjainak felújítására, mert így létesülhetnek új munkahelyek – mondta a kormánypárti politikus. Hozzátette: a hétszáz kilométer autópálya és gyorsforgalmi út megépítése mellett további két-háromszáz kilométer építése kezdődhet el.

„A következő években minden autós lecserélheti régi autóstérképét, és veheti az újat” – fogalmazott a politikus hozzátéve, hogy előkészítik az 5-ös metrót, gyorsvasutakat építenek Budapest körül, megépítik a ferihegyi gyorsvasutat, és a vidéki városokban is fejlesztik a villamoshálózatot.

Az alelnök továbbá kiemelte, hogy 1240 kilométeren befejezik a nagy teherforgalmú utak burkolatfelújítását, és a nemzeti útkorszerűsítési program keretében mintegy nyolcszáz kilométer útszakaszon végeznek közútfejlesztést és rekonstrukciót. A vasútfejlesztésre pedig 720 milliárd forintot költenének Az új Magyarország program keretében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik