Belföld

Három lehetséges felelős szerverügyben

Három ember lehetséges felelősségét állapította meg a Fidesz vizsgálata a szerverügyben, az érintettek neve egyelőre nem nyilvános.

Belső vizsgálatot rendelt el az általa „Hiller Pisti retro Che Guevara-pólók és Wunderbaum-illatosítók” ügyének nevezett szerverügyben Rogán Antal; a vizsgálat három ember lehetséges felelősségét állapította meg.

Erről maga a Fidesz kampányfőnöke tájékoztatta keddi közleményében az MTI-t. Az ügy három lehetséges felelősét felfüggesztették állásából – adja hírül a Rogán Antal által jegyzett közlemény. A párt kampányfőnöke – mint írja – a személyiségi jogok védelmére való tekintettel nem kívánja nyilvánosságra hozni az érintettek nevét. A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség „ezzel az ügyet a maga részéről lezártnak tekinti” – áll a közleményben.

Hiller István, az MSZP elnöke múlt hétfőn sajtótájékoztatón tette szóvá, hogy a rendelkezésükre álló adatok szerint február 3-án a Fidesz server.fidesz.hu azonosítójú számítógépes szerveréről behatoltak a párt választási anyagaiba, és elvittek onnan terveket, az egyéni képviselőjelöltek kampányához készülő kreatív anyagokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik