Belföld

Átalakul a Fidesz stábja

A választások előtt másfél hónappal átalakítja kommunikációs osztályait a Fidesz – értesült az Index. A frakciósajtó ezentúl a központi kommunikációs stábot erősíti.

Az ellenzéki párt kevesebb mint másfél hónappal a választások előtt átalakítja a kommunikációs osztályait. Az Áder János felügyelete alatt működő parlamenti sajtóosztály beolvad a Fidesz-központban működő kommunikációs stábba. Az átszervezést az Országgyűlés munkájának befejezésével magyarázzák, ugyanis ezzel a frakciósajtó munkája lényegében megszűnt.


A kommunikációs stáb átrendezése személyi változásokkal is jár. A lap információi szerint a csapat vezetését Hammerstein Judit, a frakciósajtó eddigi vezetője veszi majd át, a Rogán Antal kampányfőnöki kinevezése után a kommunikációs igazgatói posztra került Fekete Zoltánt pedig leváltják. Az MTI információi szerint változás készül a szóvivői posztokon is, amelyet jelenleg pártszóvivőként Révész Máriusz, frakció szinten pedig Halász János lát el.


A párt sajtóirodája a FigyelőNet kérdésére elmondta, hogy keddre lesznek publikusak az átalakítással kapcsolatos részletek, melyeket Rogán Antal és Deutsch-Für Tamás jelent be.


Többször hibázott a stáb


Először a Magyar Vizsla második száma miatt került reflektorfénybe a Fidesz kampánystábja. Mint arról korábban lapunk is beszámolt, a postának a Fidesz-központjából küldték át a lapban megjelenő írásokat, és a fax fejlécén a Rogán-titkárság száma szerepelt. A Fidesz kampányfőnöke akkor azzal magyarázta a történteket, hogy a lapot készítő nyomda munkatársa más ügyben a Fidesz-székházban tárgyalt, és a Rogán Antal titkárságáról korábban kihozott, de át nem állított faxon – a párt munkatársainak tudta nélkül – küldte át a Magyar Vizslában megjelenő írásokat.


Másodszor a szerver-gate nyomán került kényelmetlen helyzetbe a nagyobb ellenzéki párt kampánystábja. Az MSZP-reklámanyagok letöltését először tagadták, később egy nyilvános honlapon fellelhető jelszó alkalmazásával magyarázták, majd úgy nyilatkoztak, hogy a behatolást egy e-mailen kapott kód tette lehetővé.


A Népszabadság úgy értesült, hogy az esetek kapcsán Áder János és Pelczné Gáll Ildikó is bírálta a kampányfőnököt a Fidesz legutóbbi elnökségi ülésén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik