Belföld

A foglalkoztatási bizottság elé várják Kókát és Csizmárt

A Fidesz kezdeményezésére pénteken rendkívüli ülést tart a foglalkoztatási bizottság, ahol a munkaügyi és a gazdasági minisztert hallgatnák meg a munkanélküliség növekedése miatt. A kormánypárti politikusok nem fognak megjelenni, mert az MSZP szerint a Parlament nem a kampány helyszíne.

Balsai István, az Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságának fideszes elnöke hétfői közleményében tudatta: február 24-én, pénteken reggel 9 órára hívta össze a testület rendkívüli ülését fideszes képviselők kezdeményezésére. „A napirendi javaslat elfogadása esetén sor kerül Csizmár Gábor munkaügyi miniszter és Kóka János gazdasági miniszter meghallgatására, tekintettel az Állami Foglalkoztatási Szolgálat 2006. január havi regisztrált munkanélküli adatainak drámai növekedésére” – írta Balsai István. Hozzátette: a legfrissebb adatok szerint alig két hónap alatt 36 ezer fővel emelkedett a hivatalosan nyilvántartott munkanélküliek száma, így mára összességében elérte a 436 476 főt.

Múlt pénteken Rogán Antal, a Fidesz kampányfőnöke és Bernáth Ildikó, a bizottság fideszes alelnöke jelentette be, hogy rendkívüli testületi ülést kezdeményeznek, amelyen arra várnak magyarázatot a két minisztertől, hogy miért nőtt drasztikusan a munkanélküliek száma, illetve, hogy a kormány mit kíván tenni a még meglévő munkahelyek megőrzése érdekében.


Simon Gábor, az MSZP-frakció foglalkoztatási munkacsoport-vezetője hétfői közleményében jelezte: a „szocialista képviselők nem fognak segédkezet nyújtani ahhoz, hogy a törvényhozás iránt eddig csekély érdeklődést mutató fideszes pártvezetők most közpénzen kampánygyűléseket rendezzenek a Magyar Köztársaság parlamentjében, ezért a nyilvánvalóan ilyen céllal rendezett bizottsági ülésen nem fognak részt venni”. A politikus szerint mostanában a Fidesz különböző „kampányízű ügyekben” kezdeményezi hol a parlamenti plenáris ülés, hol egyik, hol másik bizottság összehívását, holott az Országgyűlés – a korábbi választási évekhez hasonlóan – éppen azért fejezi be a választások előtt pár héttel az ülésezést, hogy ne válhasson a kampány helyszínévé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik