Belföld

Négyen haltak meg a síkos utakon

Négyen haltak meg közlekedési balesetekben a síkos utakon. A 6-os úton, a Fejér megyei Adony külterületén előzés közben frontálisan ütközött egy személykocsi egy teherautóval; a kocsi vezetője és utasa életét vesztette.

Bács-Kiskun megyében az 51-es úton Dunapataj és Harta között személyautó és gépkocsikat szállító tréler ütközött, az autó vezetője meghalt. Az első információk szerint a baleset oka az, hogy a jeges úton megcsúszott és keresztbe fordult a tréler, amelybe szemből belerohant a személygépkocsi. A kamion pótkocsija felborult, több autó az úttestre zuhant.

Szintén Bács-Kiskunban egy személygépkocsi a jeges útról az árokba szaladt és egy fának ütközött Baja mellett az 55-ös úton. A kocsi utasa a helyszínen meghalt, a vezetőt kórházba szállították.

A megye déli részén a jeges utakon több kisebb baleset is történt. Borsodban Miskolc és Kazincbarcika között, a sajóbábonyi elágazásánál a ködös, csúszós úton két autó frontálisan ütközött, majd egy harmadik belehajtott a karambolozó járművekbe. A balesetnek több sérültje volt.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. a síkos utak miatt fokozott óvatosságra intette a közlekedőket, a gyalogos balestek elkerülése érdekében pedig arra kérte a háztulajdonosokat, házkezelőségeket, hogy az ingatlanjaikhoz tartozó járdákat tisztítsák meg a jégtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik