Belföld

Az SZDSZ-nek önálló fővárosi kampánya lesz

Önálló fővárosi kampánya lesz a Szabad Demokraták Szövetségének - közölte a liberális párt kampányfőnöke pénteken azon a sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták az SZDSZ 32 fővárosi képviselő jelöltjét.

Fontosnak tartjuk, hogy a fővárosiak érzékeljék, hogy Budapesten ami jó, ahhoz nagyon sok közük van a liberálisoknak – mondta Horn Gábor. Véleménye szerint nem lehet akadálya, hogy a liberális párt áprilisban nyolc százalékot szerezzen a választásokon, hiszen Budapesten biztosnak látszik, hogy egy jó kampánnyal 12-13 százalékos eredményt el tudnak érni.

Horn Gábor elmondta, hogy az önálló kampányt megelőzően háromezer fős közvélemény-kutatást készíttettek a fővárosban. Ennek eredménye szerint a fővárosi biztos szavazó pártválasztók körében a parlamenti választásokon az SZDSZ 11, a Fidesz 35, az MSZP 47 százalékon áll, a teljes népesség körében a liberálisok 8, a konzervatívok 33, a szocialisták 25 százalékos támogatottságot élveznek.

Az önkormányzati választásokról kiemelte: a fővárosi biztos szavazó pártválasztók 18 százaléka az SZDSZ-t, 42 százalék a Fideszt, 34 százalék az MSZP-t támogatná, a teljes népesség körében a liberálisok 12, a konzervatívok 30, a szocialisták 30 százalékot kapnának.

Lakos Imre, az SZDSZ budapesti elnöke pedig bemutatta az SZDSZ 32 fővárosi egyéni képviselőjelöltjét, akikről elmondta: nagyon régi és nagyon új arcok is vannak köztük, mindenféle szakma és irányzat képviselve van, egy nagyon jó csapat ez a 32 jelölt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik