Belföld

Pokorni: vállalja a felelősséget az elkövető

Vállalnia kell a felelősséget annak a Fidesz-munkatársnak, aki kampányanyagokat töltött le az MSZP szerveréről – mondta Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában péntek reggel.

Az illető vállalja a felelősséget, ostoba volt, felelőtlen volt, nem menti őt, hogy más sem tudott volna esetleg ellenállni annak, hogy meglesse Hiller Istvánt Che Guevara-polóként lefestve – mondta a politikus. Hozzátette: az ügy „elég rossz” a Fidesznek, az MSZP számára viszont alkalmas arra, hogy elterelje a figyelmet a jóval fontosabb kérdésekről.

Egy lelkes aktivista, vagy túlbuzgó, ostoba és felelőtlen ember hibát követett el, ennek a hibának álljon elébe – mondta a Fidesz alelnöke. Hangsúlyozta: nem a Fidesz, hanem a rendőrség dolga kideríteni, ki követte el a hibát.

Arra a felvetésre, hogy lezárulna a vita, ha bemutatnák az e-mailt, amiben megkapta az illető a jelszót, Pokorni Zoltán úgy válaszolt: ő is azt gondolja, hogy ez a megoldás.

“Erkölcsi kérdés a szerverügy”

Nem politikai, hanem erkölcsi kérdés az úgynevezett szerverügy – mondta Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese pénteken, szintén a műsorában. A politikának erkölcsösnek kell lennie és távol kell tartania magát minden kétes eszköztől – közölte a kormánypárti politikus.

Szekeres Imre szerint érdektelen, hogy kinek, milyen politikai haszna van az esetből, az a kérdés, hogy a politika milyen mintát mutat a társadalomnak. Hozzátette: az ügy jelzés lehet a magyar társadalomnak: ha ellenzéki pártként így viselkedik a Fidesz a választási kampányban, akkor mit lehet várni tőlük kormányzópártként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik