Belföld

Demszky: a választásokat a fővárosiak döntik el

A főpolgármester szerint az áprilisi választásokon ismét a budapesti liberális szavazók alkotják a mérleg nyelvét. Szerinte pártja betartotta a választási ígéreteit.

„Az idei választásokon, akárcsak 2002-ben, a budapesti liberális választók döntik el áprilisban azt, hogy ki kormányozza 2006 áprilisa és 2010 áprilisa között az országot. Tehát a mérleg nyelve ismét a Szabad Demokraták Szövetsége lesz” – fogalmazott a városvezető. Hozzátette: a liberálisokon múlik, hogy mi lesz Orbán Viktor státusza 2006 áprilisa után. Mint mondta, azt szeretné, ha nem ő döntene Budapestről egy esetleges Fidesz-KDNP kormány élén, és szerinte így van ezzel a budapestiek többsége is. Hangsúlyozta, hogy meggyőződése szerint ez az “amnéziakampány” nem fog sikert hozni a Fidesz számára.

A főpolgármester közölte: a Fidesz Budapest-programjában nagyon sok jó, és nagyon sok eredeti gondolat van, csak az a probléma, hogy amik eredetiek, azok nem jók, nem valósíthatók meg, amik pedig jók, azok nem eredetiek, azokat “kiollózta a Fidesz” a Podmaniczky-programból. Rámutatott, hogy a nagyobbik ellenzéki párt a fővárosi közgyűlésben ezen tervek ellen szavazott, nemet mondtak az 5-ös metróra, az 1-es és a 3-as villamos meghosszabbítására, és számos kezdeményezésre, ami most az ő programjukban szerepel.

A főpolgármester elmondta: az SZDSZ betartotta választási ígéreteit. A legnagyobb eredménynek azt nevezte, hogy a fővárosi közlekedés és a főváros rehabilitációjának támogatása bekerült a 2007 és 2013 közötti időszak pénzügyi prioritásai közé, eszerint lesz európai uniós támogatása többek között a 4-es metrónak, az 5-ös metrónak, és a járműállomány teljes cseréjének is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik