Belföld

Kezdődik az olimpiai bajnok büntetőpere

Zárt tárgyalást tartanak a drogügyben megvádolt Farkas Péter olimpiai bajnok birkózó és társai büntetőperében a Pesti Központi Kerületi Bíróságon szerdán; az olimpikon maga kérte a tárgyalás zárttá tételét.

A vádlottak tárgyalóterembe vezetését követően a bíró, Juhász Éva felszólította a sajtó képviselőit, hogy hagyják el a tárgyalótermet. A bíró előzetesen nem hirdetett határozatot arról, hogy zárt tárgyalást rendelt volna el, és utólag sem indokolta meg a sajtónak.

Az MTI-nek később Zsámberger Csaba megbízott csoportvezető bíró – miután konzultált a tárgyaló bíróval – elmondta: az ügyben Farkas Péter kérte a zárt tárgyalást, és ezt a bíróság elfogadta. Az egész bizonyítási eljárás tehát zárt ajtók mögött zajlik majd, az ítélethirdetés azonban nyilvános lesz.

A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő egykori élsportolót és két társát jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaéléssel vádolta meg az ügyészség. Az eljárás adatai szerint az elkövetők marihuánát termesztettek egy XVII. kerületi családi házban. A sok millió forintos ráfordítással kialakított szellőző-, párologtató- és világítóberendezéssel felszerelt helyiségekben több ezer tő marihuánát találtak a házkutatás során. Ilyen nagy mennyiséget a fővárosban addig még nem derített fel a rendőrség.

Az 1992-ben Barcelonában aranyérmet nyert Farkas Péternek már több büntetőügye volt. Egy ízben hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélte a Főváros Bíróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik