Belföld

Lassan lejár a jelentkezési határidő

Szerda éjfélig adhatják postára jelentkezésüket a felsőoktatási intézményekbe a diákok. A postahivatalok meghosszabbított nyitvatartással várják a rohamot.

A felsőoktatási intézményekbe felvételizni kívánók legkésőbb szerda éjfélig postázhatják jelentkezési lapjukat. A 2006-os dátummal ellátott „A” lapot az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) címére kell feladni a hozzá kapott borítékban, míg a szintén hasonlóan dátumozott „B” lapot az intézménynek kell postázni.

A diákok a Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2006 című könyvben meghirdetett szakokra jelentkezhetnek. A decemberben megjelent kék könyvet januárban kiegészítették, amelyről az interneten is tájékozódhatnak a jelentkezők. Mindkét jelentkezési laphoz a megfelelő csekket kell csatolni, több „B” lap esetén a csekken szereplő iktatószámokat a lapok hátulján levőkkel kell összevetni.

Az OFIK ajánlása szerint a postázás előtt érdemes fénymásolatot készíteni a jelentkezési lapokról, majd utána ajánlott levélben küldeni.

A postákon szerdán meghosszabbított nyitvatartási idővel és megerősített szolgálattal várják a kései jelentkezők táborát. A megyeszékhelyeken működő főposták egységesen 20 óráig tartanak nyitva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik