Belföld

Ma ülésezik utoljára a parlament

Hétfőn ülésezik utoljára a parlament, így ezzel ebben a ciklusban döntenek utoljára az előterjesztésekről. A képviselők ennek ellenére még hónapokon keresztül megkapják fizetésüket.

Az országgyűlés utolsó napján előreláthatólag este kilenc óráig üléseznek a képviselők. Várhatóan 19 törvényről tartanak zárószavazást, egyebek között hétfőn döntenek a lobbitörvényről, a polgárőrségről szóló törvényjavaslatról és a felsőoktatási törvény módosításáról is.

A határozathozatalok mellett a Fidesz benyújtja a parlamentnek a 14. havi nyugdíj bevezetésére vonatkozó törvényjavaslatát, és kezdeményezi, hogy az utolsó ülésen döntsenek annak elfogadásáról.

Az országgyűlési képviselők továbbra is megkapják a fizetésüket, ugyanis mandátumuk az új parlament alakuló üléséig tart. Az eddig használt képviselői juttatásokat, egyebek között a mobiltelefont és a laptopot pedig le kell adni, hogy a gazdasági osztályon leltárba tudják venni. Ennek ellenére a képviselőknek lehetőségük van arra, hogy kedvezményesen megvásárolhassák – az egyébként 650 ezer forint értékű – laptopokat, mert azokat közbeszerzési pályázaton szerezték be, illetve annyira leamortizáltak, hogy az új ciklusba új készülékeket kell venni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik