Belföld

Kóka a Fidesz depresszió-kampányát kritizálta

A Fidesz "depressziókampányára", és az ellenzékben lévő fideszes vezetőkre gondolt Kóka János, amikor egy szombati televíziós műsorban a "Rosszabbul élünk, mint négy éve" szlogenű plakátok kapcsán azt mondta: reméli, a fideszesek magukra gondoltak.

A gazdasági miniszter hétfőn az MTI-nek elmondta: az interjúban arról beszélt, hogy a “plakátok készítői minden bizonnyal magukra gondoltak, azokra a fideszes vezetőkre, akik még négy éve a hatalomban voltak és onnan kikerülve meg kell élniük az ellenzéki sors nehézségeit”.

Véleménye szerint “rendkívül káros Magyarország számára, ha egy politikai párt az emberek nehézségeinek, félelmeinek vívódásának a hátán szeretne visszakapaszkodni a hatalomba”. Hangsúlyozta: az elmúlt négy évben javult az élet minősége Magyarországon.

Kóka János a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában fogalmazott úgy: “Nagyon sok az elégedetlenség. De akkor azt kérdezném, hogy vajon melyik okoz nagyobb kárt? Hogyha én megpróbálom kiemelni, hogy sikeresek vagyunk, önbizalmat, optimizmust próbálok adni, legalább a gazdaság szereplőinek sugallni mindezt, vagy pedig amikor végigmegyünk az utcán és jönnek velünk szemben azok a plakátok, hogy rosszabbul élünk, én remélem, a fideszesek magukra gondolnak egyébként, hogy ők rosszabbul élnek (…)”.

Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője szombaton közleményben úgy reagált Kóka János szavaira: “A Gyurcsány-kormány gazdasági minisztere mai nyilatkozata szerint hátrányos helyzetbe akarja hozni azokat az embereket, akik nem vele azonos politikai nézeteket vallanak”. A fideszes politikus szerint a miniszter nyilatkozata a magyar történelem azon időszakát idézi, amikor a hatalmon lévők olyan politikát folytattak, amellyel faji, vallási, vagy politikai hovatartozás alapján különböztették meg az embereket.

A Fidesz ezért arra szólította fel Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt és Kuncze Gábort, az SZDSZ elnökét, hogy a nyilvánosság előtt határolódjanak el a gazdasági miniszternek “a magyar történelem legsötétebb korszakait idéző kijelentésétől”. Kuncze Gábor az SZDSZ-frakció hétfői ülését követően tartott sajtótájékoztatón, kérdésre válaszolva közölte: “én természetesen minden normális felvetéssel szívesen foglalkozom a nyilvánosság előtt. Ezt most nem tartom annak”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik