Belföld

Hivatali visszaélés a rádiónál?

Hivatali visszaélést gyanítva a Legfőbb Ügyészséghez fordul a napokban a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának több delegáltja - közölte egyikük hétfőn az MTI-vel.

Ismeretlen tettes ellen tesznek bejelentést amiatt, hogy az utóbbi hónapokban több, általuk kezdeményezett, majd összehívott rendkívüli testületi ülés elmaradt, a civil delegáltak által javasolt témákat mindeddig nem vitatta meg a kuratórium – közölte Pós Péter.

Mint mondta, az ülések összehívása során a kurátorok – azzal, hogy előbb kellő számban támogatták a kezdeményezést, utóbb pedig a törvény előírásának megfelelően maguk hívták össze a rendkívüli ülést – minden tőlük telhetőt megtettek.

Tájékoztatása szerint azért tesznek ismeretlen tettes ellen bejelentést, hogy az ügyészség tisztázza, hogy az elnök, vagy a közalapítvány hivatalának mulasztása miatt nem rendezték meg a tanácskozásokat.

„Én ebből különösebben nem csinálok ügyet, és a dolog nem kavar fel” – kommentálta a hírt hétfőn az MTI-nek Gellért Kis Gábor kuratóriumi elnök, megjegyezve “nem ez az első alkalom”, hogy rádiókurátorok az ügyészséghez fordulnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik