Belföld

Gyurcsány garanciát vállalt a nyugdíjakért

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vállalta, hogy az öregségi nyugdíjak esetében kifizetik a különbözetet, ha a 2006 januárjában kapott összeg nem több legalább annyival, mint az elmúlt négy év összes áremelkedése. Ha azonban ennél magasabb, akkor szerinte a Fidesznek kell fizetnie.

„Valamennyi öregségi nyugdíjjal rendelkezőnek Magyarországon a kormány nevében azt ajánlom, és azt a kötelezettséget vállalom, hogy ha el tud nekem küldeni két olyan nyugdíjszelvényt 2002 januárjából, majd 2006 januárjából, hogy a 2006 januári az nem több legalább annyival, mint amennyi az összes áremelkedés Magyarországon az elmúlt négy évben volt, akkor a különbséget neki kifizetjük” – mondta a kormányfő a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának aulájában tartott MSZP-s fórum mintegy hatszázas közönsége előtt.

Gyurcsány Ferenc hozzátette: ha viszont olyan nyugdíjszelvényeket küldenek el, amelyben nagyobb a nyugdíjak emelkedése, mint az elmúlt évek átlagos áremelkedése, akkor ezeket elküldi a Fidesznek, és azt kéri, fizessék ki ők. A kormányfő, főként idősekből álló közönsége előtt részletesen beszélt a kormány nyugdíjasokat érintő intézkedéseiről is.

Soltész Miklós, a Fidesz családpolitikai programjának szóvivője a miniszterelnök beszédére reagálva közölte az MTI-vel: várhatóan rengetegen elküldik majd a miniszterelnök úr felkérésére a bizonylataikat. „Arra kérjük Gyurcsány Ferencet, hogy a különbözetet magánvagyonából fizesse ki” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik