Belföld

Előzetesben a csömöri lovardák gyújtogatója

Előzetes letartoztatásba helyezték azt a fiatalembert, akit a múlt évben Csömörön elkövetett lovardagyújtogatással gyanúsítanak. 31 ló pusztult el akkor a tűzben.

Csömörön szeptemberben egy házban, majd egy hónapra rá két lovardában csaptak fel a lángok az éjszakai órákban, a tűz során 31 ló elpusztult és több 10 milliós kár keletkezett. Hamar kiderült, hogy szándékos gyújtogatásról van szó, annál is inkább, mert a térségben korábban négy hasonló eset történt, amikor családi házba törtek be, és a tettes feltehetően így próbálta a nyomokat eltüntetni – mondta Ignácz István dandártábornok.

Hozzátette: több szálon indult a nyomozás, eredmény akkor született, amikor ez év elején egy Csömörön elkövetett autólopás tettesét fülelték le. A házkutatás során 50 millió forint értékben olyan tárgyak kerültek elő, amelyek többsége bűncselekményekből származott, jó néhány éppen a leégett lovardákból. A bizonyítékok hatására a meggyanúsított 30 éves csömöri férfi beismerte: a két lovardán kívül 22 hétvégi házba tört be. A büntetett előéletű férfi egyébként egy helyi lovardában dolgozott.

Jelentős kárt okozó rongálás bűntett megalapozott gyanújával tovább folyik ellene a nyomozás. E bűncselekményért akár öt év börtönbüntetés is kiszabható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik