Belföld

Kuncze nem kötne feltétlenül koalíciót

Kuncze Gábor SZDSZ-elnök egyértelművé tette, hogy ha az MSZP abszolút többséget szerez, akkor egyedül kell vállalnia a kormányzás felelősségét – derült ki szerdán reggel a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorából.

Az 1994 és 1998 között alkalmazott, úgynevezett „Horn-modell” egyszeri és megismételhetetlen jelenség volt; a SZDSZ akkor rendszerváltó pártként, az ország érdekében lépett be az abszolút többséget szerzett MSZP mellé a koalícióba, hogy hitelesítse az országot és a magyar politikát – közölte Kuncze Gábor. – 2006-ban ilyen helyzet már nincsen, akinek abszolút többsége van, az egyedül fog kormányozni.

Az MSZP és az SZDSZ tíz közös jelöltjére utalva elmondta, hogy a közös jelölés nem jelenti a pártok programjainak egy személyben történő egyesítését. A közös jelöltek közül az MSZP és az SZDSZ jelöltje is elsősorban a saját pártjának elképzeléseit képviseli majd. A két pártnak az adócsökkentésről vagy az egészségügyi ellátásról megfogalmazott, egymástól markánsan eltérő programpontjainál a különbségeknek nagyon erősen kell látszaniuk, és látszanak is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik