Belföld

Kesztyű és lufi nélkül kampányol a Centrum

Nem akarja becsapni a választókat, nem ígérget és nem a külsőségekre hajt a Centrum párt – állítja a szervezet elnöke.

A Centrum önállóan indul az országgyűlési választásokon – jelentette ki Kupa Mihály kedden Szegeden.


A Centrum két nagy párttal, az MSZP-vel és a Fidesszel nem köt semmiféle választási szövetséget, sem az első fordulóban, sem a második fordulóban, valamint nem működik együtt szélsőséges pártokkal – tette hozzá a pártelnök a Csongrád megyei jelölteket bemutató sajtótájékoztatóján. Ugyanakkor a párt civilszervezetekkel elképzelhetőnek tartja az együttműködést.


A párt vasárnap tartja a választási programjáról döntő kongresszusát, ahol a politikus szavai szerint „nem lesznek lufik, nem lesz karkötő, nem lesz nagy kesztyű”.


A Centrum programjának lényege a „témaváltás, stílusváltás, elitváltás”. A párt nem akarja választóit becsapni, átverni, nem fog olyat ígérni, ami betarthatatlan.


Kupa Mihály szerint a magyaroknak meg kell érteniük, és alkalmazkodniuk kell ahhoz, hogy egy hamarosan 500 milliósra bővülő közösség, az Európai Unió tagjai. Az országnak fel kell készülnie az integráció hozta versenyre.


„Mindenki sír, mindenki oda van, nem lett felkészítve az ország, ez két kormány bűne” – vélte a politikus. Köztársaságban élünk, ezért mindenkinek be kell tartania a jogállam szabályait; mert ha nem tartjuk be, akkor „vagy diktatúra lesz, vagy ami sokkal rosszabb, kétpártrendszer esetén alkotmányos diktatúra, ezt pedig a Centrum szeretné elkerülni” – jelentette ki Kupa Mihály.


A Centrum jelöltje a Csongrád megyei szegedi központú 1. választókerületben Pászti Ágnes megyei elnök, a szintén szegedi 2. választókerületben Kiss József Géza, a Tisza-parti városban a 3. választókerületben pedig Piti János indul. A csongrádi központú 4. választókerületben Páger Istvánné, a szentesi központú 5. választókerületben Fazekasné Demeter Erika, a hódmezővásárhelyi központú 6. választókerületben Gyovai Tiborné Dezső Ibolya, a makói központ 7. választókerületben pedig Kocsis Ernő indul a párt színeiben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik