Belföld

A Fidesz lát esélyt ígéretei betartására

Kövér László szerint egyre kevésbé valószínű, hogy a Fideszben szétválasztják a pártelnöki és a miniszterelnök-jelölti pozíciót. A politikus hisz abban, hogy ígéreteik megvalósíthatók.

A Fidesz országos választmányának elnöke szerdán este, az InfoRádió Aréna című műsorában fejtette ki véleményét, hogy nem lehet nagy meglepetésekre számítani a párt kongresszusán. Szerinte a Fidesznek először miniszterelnök-jelöltet kell választania, és utána elfogadni a programot, mivel az a kormányfőjelölt programja lesz. A kongresszus március folyamán várható, valószínűleg egy annál szélesebb szövetségi gyűlés keretében.

Kövér László az Orbán-kormány politikájából az otthonteremtési támogatást, a tanulást, a munkát – különösen a leszakadt rétegek esetében -, valamint a családok biztonságát, a családi típusú adózást emelte ki annak keretében, hogy választási győzelmük esetén mit kívánnak folytatni az 1998-2002 közötti időszakból.

A politikus kitartott a tb-járulék 10 százalékpontos csökkentése mellett: szerinte aki ezzel vitába száll, az a magyar tulajdonú vállalkozásokkal vitatkozik, mivel nem nehéz vacsora után”, éjjel jutott az ő eszükbe, hanem a nemzeti konzultáció eredményeként. Ő maga 150-200 ezer új munkahelyet vár a járulékcsökkentéstől, elismerve, hogy az nem automatikus mechanizmus, mivel az említett új munkahelyek részben már léteznek, de a munkavállalók feketén kapják fizetésüket a magas járulékok miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik