Belföld

Deutsch nem adja fel

Bár az ügyészség elutasította Deutsch-Für Tamás, beadványát a miniszterelnök Szalay utcai ingatlanjával kapcsolatban, a Fidesz alelnöke panasszal fog élni a határozat ellen.

A Központi Nyomozó Ügyészség 2006. február 6-i határozatában elutasította dr. Deutsch-Für Tamás országgyűlési képviselő Budapest V. Szalay u. 4. szám alatti, földszinti ingatlanokkal kapcsolatos ügyletekkel összefüggésben február 3-án tett feljelentését. A Fidesz azonban közleményben tudatta, hogy az országgyűlési képviselő az elutasító határozatban jelzett jogorvoslati határidőn belül – az elutasítás megalapozatlansága miatt – az ügyészségi határozat ellen panasszal fog élni.

A miniszterelnök családi vállalkozásaként számon tartott Fittelina Kft. adóelszámolási ügyében a Fidesz alelnökének bejelentését feljelentésnek tekintették, és azt a Fővárosi Főügyészség bűncselekmény hiányában elutasította. Deutsch-Für Tamás emiatt bejelentett panaszáról ezt követően döntött a Legfőbb Ügyészség.

A Szalay utcai ingatlanok ügyét kezdettől magánjogi természetűnek tekintették, s azt a Legfőbb Ügyészség vizsgálja. Deutsch-Für Tamás az adott ügyben ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés bűncselekményének elkövetése miatt tett bejelentést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik