Belföld

Áder: az áremelések kormánya

A Medgyessy–Gyurcsány-kormány nemcsak a növekvő munkanélküliség, hanem az áremelkedések kormánya is – jelentette ki Áder János, a Fidesz frakcióvezetője keddi sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint a gyermekeket nevelő családok, az otthonteremtésre vállalkozó fiatalok, az idős, beteg emberek és a vállalkozók rosszabbul élnek most, mint négy éve, miközben az MSZP jóléti rendszerváltást ígért. Mint mondta, az otthonteremtésre vállalkozó fiataloknak 2006-ban 26 ezer forinttal kell havonta többet fizetniük egy 10 milliós hitel esetén, mint 2003-ban.

Áder János feltette a kérdést, vajon jobban élhetnek-e a gyermeket nevelő családok, miközben a kormány megszüntette a családi adókedvezményt, a gáz ára 67 százalékkal, a villanyáramé 38 százalékkal emelkedett az elmúlt négy évben, a diákbérletért pedig kétszer annyit kell fizetni. Hozzátette: a szív- és érrendszeri betegségben szenvedő egymillió ember sem él jobban, hiszen az általuk leggyakrabban használt gyógyszerek ára 2002 óta 76-139 százalékkal emelkedett. Mint mondta, a vállalkozóknak sem lett könnyebb az életük, hiszen 136 százalékkal többet fizetnek a gázért, és nem kapták vissza időben az áfát.
Képünkön Áder János a Képviselői Irodaházban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik