Belföld

Megválasztották az OVB tagjait

Az országgyűlés egyetlen szavazással, 326 igen, egy nem szavazattal és egy tartózkodással megválasztotta az Országos Választási Bizottság (OVB) tagjait.

Letette az esküt az Országos Választási Bizottság (OVB) öt új tagja valamint két póttagja. Az OVB tagja lett Fazekas Marianna, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar tanszékvezetője, egyetemi docense; Halmai Gábor, a győri Széchenyi István Egyetem Jog- és Gazdaságtudományi Kar tanszékvezető egyetemi tanára; Molnár Miklós, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar egyetemi tanára; Ivancsics Imre, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar egyetemi docense; Szigeti Péter, a győri Széchenyi István Egyetem Jog- és Gazdaságtudományi Kar tanszékvezető egyetemi tanára, tudományos igazgatója.


Az országgyűlés az OVB póttagjának választotta Tóth Károlyt, a szegedi József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar egyetemi docensét és Beregi Zoltán ügyvédet. A bizottság alakuló ülésén Szigeti Pétert, a győri Széchenyi István Egyetem Jog- és Gazdaságtudományi Kar tanszékvezető egyetemi tanárát választotta elnökének.


Lamperth Mónika belügyminiszter elmondta: a tagok jelöléséről kikérte a 2002-es választásokon valamennyi országos listát állító párt véleményét, és egyeztetett a parlamenti pártok vezetőivel is. Emlékeztetett arra, hogy a választási bizottság tagjait a választás napját megelőző 51. napig, azaz legkésőbb február 17-ig kell megválasztani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik